31 mei 2012

Skieën (2)

De jongste moest dan ook nog eens bij een duitstalige juf blijven (en de oudste had een nederlandstalige), dus miserie. Zoals dikwijls had ze daar echt echt hartverdriet van. Ze begreep het niet, waarom haar zus overmocht en zij niet, en daarnaast was de duitse juf altijd boos en schreeuwde ze altijd. Dus vader naar de verantwoordelijke, en ze mocht naar een andere juf, en daarna terug mee met de ‘goede’ juf.
Dat kind kan zo’n verdriet hebben, zo echt diep diep kinderverdriet, dat is onpeilbaar.

20:26 | Commentaren (0)

30 mei 2012

Skieën (1)

We zijn gaan skieën, voor de eerste keer met het hele gezin. Alle drie elke voor- en namiddag naar de skiles. Ik zag er erg tegenop (wegens eigen jeugdtrauma’s), maar ‘t viel redelijk mee. De oudste mocht na een halve dag al op de piste. De jongste meid niet, en dat was een drama. Normaal is zij de snelste en de sportiefste. Ditmaal niet, en dat was niet zo gemakkelijk voor haar.

20:25 | Commentaren (0)

29 mei 2012

Kado

Eén keer om de 6-7 jaar valt mijn verjaardag samen met moederdag. Dit jaar dus ook. De meisjes hadden een dilemma, en ook een plan. Normaal brengen doen bij moederdag altijd ontbijt op bed. Maar ik vind dat niet zo leuk, en dat weten ze ook. Dus vonden ze een oplossing. We moesten in bed blijven liggen tot ze klaar waren. Om half acht waren ze beneden (wij bleven dus braaf in bed liggen). Om half tien mochten we naar beneden: ze hadden de tafel gedekt in de woonkamer, naar de bakker geweest, de kadootjes uitgestald en versiering aangebracht. Ik wil niet weten hoe ze slingers aan plafond gehangen hebben, maar het was wel super!
Wat een superkinderen hebben wij!

20:24 | Commentaren (0)

28 mei 2012

Slapen

Ik heb ooit eens geleerd dat sommige mensen anders dansen dan ze normaal zijn. Als je gesloten bent en niet veel praat, kan het toch zijn dat je uitbundig danst. Of omgekeerd, als je heel extravert bent, dans je misschien heel gesloten, armen dicht bij jezelf en kleine bewegingen.
Soms is het ook gewoon ‘gewoon’ in plaats van tegengesteld.
Mijn dochters slapen zoals ze zijn: de oudste meid in een bolletje, de jongste met haar armen open. De oudste meid is meer gesloten, de jongste meer open. Mooie analogie, hé?

20:23 | Commentaren (0)

24 mei 2012

Muziek

Af en toe probeer ik mijn muziekgenres eens uit op mijn kinderen. Laatst luisterde ik naar State of the Art van Gotye. Dat is geen gemakkelijke muziek (zoals dat heet). De oudste meid en haar vriendin vonden dat niet mooi, mijn zoontje wel. Ik probeer ze op die manier wat muzikaal op te voeden. ‘k Vraag me af of dat gaat lukken. Waarschijnlijk luisteren ze binnen 3 jaar naar commerciële brol.

20:22 | Commentaren (0)

23 mei 2012

Lachen (2)

Ik heb soms gewoon zin om onnozel te doen. Dan zet ik een mooi dansnummer op, iets waar je moeilijk kan op blijven stilstaan, en je begint te dansen. In de auto. Als je daar dan wat in overdrijft, dan lacht je zoontje zich een breuk. Kinderen van 5 die zich een breuk lachen, daar lach je nog eens extra hard door; dat is zo gemeend en zo hartelijk...

20:22 | Commentaren (0)

22 mei 2012

Record verbreken

De meisjes mochten op oudejaarsavond ‘eens wat langer opblijven’. Ik weet niet meer hoe laat het juist was, maar toen ze naar bed gingen zeiden ze: “Papa, we hebben ons record verbroken!” En dat was ook zo (ze zagen wel allebei lijkbleek van vermoeidheid).

20:21 | Commentaren (0)

21 mei 2012

Lachen (1)

Een taak van papa’s is om ook eens zot te doen. De eettafel is daar een geschikte plaats voor. Zo gebeure het al eens dat ik mijn enthousiasme plots een volledige boterham in mijn mond steek en dan probeer te praten. Hilarisch vinden de kindjes dat.
Wat je als papa ook niet mag onderschatten is kopieergedrag. Je mag er zeker van zijn dat de een of de andere je dan ook na doet. De jongste vent nam dus met veel zwier een halve boterham en propte dat in zijn mond. We zaten daar allebei heel hard te lachen.
Dat was mijn pedagogische taak voor die dag.

20:20 | Commentaren (0)

17 mei 2012

Zwemmen

Vanuit de cafetaria kunnen we de jongste meid goed zien zwemmen. Op een keer keken we door het raam. Ze zag dat we keken, en iedere keer als ze langskwam deed ze koprollen in het water. En ook toen was die prachtige lach daar terug. (Nu bedenk ik net iets: dat heeft ze van haar moeder, die mooie lach!)

20:19 | Commentaren (0)

16 mei 2012

Foto

Op onze koelkast hangt een heel erg coole foto. Mijn jongste dochter, onder water, met haar mooiste glimlach. Ze lacht altijd ongelooflijk mooi tijdens het zwemmen. Dikwijls heeft ze aanvankelijk geen zin, maar eenmaal in het water: lachen!

20:19 | Commentaren (0)

15 mei 2012

Boodschappen

De oudste meid en ik deden boodschappen in een grote winkelstraat.
“Kom meid, we gaan hier nog eens binnen.”
Ze ging vlotjes binnen, alleen, want ik stond vrolijk te wachten op het voetpad. Ze vertraagde wat, en keerde dan snel terug.
“Papa!” riep ze verwijtend.
“Wat is er, meid?” vroeg ik onschuldig.
Haha, ik had haar een lingerie winkel laten binnenstappen. Ze heeft een leeftijd waar dat soort grapjes al goed begint te lukken.

20:18 | Commentaren (0)

14 mei 2012

Samen uit

Een mens verandert al eens van werk. Er moeten dan ook een aantal praktische beslommeringen afgewerkt worden. Zo moest ik mijn wagen inleveren. Een vervelend werk, want ofwel rij je met twee, ofwel kom je terug met de trein.
Het laatste dus, en gelukkig niet alleen. Ik heb er dan maar een uitstapje van gemaakt, samen met de kleinste vent op de trein. Ook niet spectaculaire uitstappen zijn leuk!

20:18 | Commentaren (0)