31 augustus 2011

Muziek (1)

Een van de vorige weekends waren we in Brussel. We bezochten het koninklijk paleis en het muziekinstrumentenmuseum (het MIM). Daar staan allerlei - u raadt het al - muziekinstrumenten uitgestald. Je kreeg er ook een hoofdtelefoon bij. Bij elk instrument kan je de koptelefoon inpluggen en luisteren naar het instrument. De kinderen vonden dat leuk, ook de jongste. Hij was geïnteresseerd om te weten hoe elk instrument klonk. Vreemd hoe je al snel ziet of je kinderen muzikaal zijn of niet.

20:36 | Commentaren (0)

30 augustus 2011

Film

We kijken 's ochtends naar een (deel van een) film. Een meisje houdt heel erg van haar kippen. Ze gooit een appel naar een poes, omdat de poes de kippen als middagmaal ziet.
"Dat arm poesje!" roept mijn zoon. "Als het pink ladies zijn, dan gaat die poes dood zijn, hé papa?"
"Waarom, vriend?"
"Omdat dat heel harde appels zijn."
En dat is, net daarom lusten ze die appels graag... 

20:39 | Commentaren (0)

29 augustus 2011

Humeur en eten

Ik heb er al veel over geschreven, maar het blijft me verbazen. Bij de jongste meid is eten en humeur rechtstreeks met elkaar verbonden. Ze kon ongelooflijk slecht gezind zijn. Geef ze een boterham met choco en tien minuten daarna is het al veel beter. Ik denk echt dat het iets te maken heeft met bloedsuikerspiegel of zo. (En ik moet trouwens niet veel zeggen: bij mij zijn slapen en humeur rechtstreeks verbonden.)

20:33 | Commentaren (0)

25 augustus 2011

Klein

We zijn in de auto op weg en de kinderen hebben bezigheidtherapie mee. Boeken of kleurpotloden of zo. De jongste vent verliest het dopje van de stift waar hij mee kleurt.
Mama zegt: "Vent, je mag eigenlijk niet met stiften in de auto, en je weet het maar al te goed."
Zijn reactie: "Ik ben wel nog klein, hé."
Hij gebruikte dat later trouwens nog enkele keren, de sloeber.

20:32 | Commentaren (0)

24 augustus 2011

Gelovig

Op vakantie zitten we gezellig te ontbijten, op het terras buiten. Plot staat de jongste recht op zijn stoel, strekt zijn armen horizontaal en zegt luidkeels: "Ik ben Jezus." Hij glimlacht enkel. 
Vanwaar hij dat haalt, geen idee. 

20:31 | Commentaren (0)

23 augustus 2011

Lawaai

De vrouwen (die waren thuis gebleven) vonden dat het erg stil was in huis, toen de mannen weg waren. Ze vroegen zich zelfs af wie nu de grootste lawaaimaker was: de kleinste of de grootste vent.

20:30 | Commentaren (0)

22 augustus 2011

Oogst

Ik ken een landbouwer in Wallonië. Een die zelf grote machines heeft, zoals tractoren en zelfs een maaidorser. Mijn zoontje en ik zijn er dit weekend heen gereden. Eerst het veld bewerken met een grote tractor, en dan twee uurtjes oogsten. Ik vind dat zelf erg, erg leuk. De jongste vent ook, maar niet enorm. Na twee uur op de tractor was hij het beu, na vijf toertjes op de maaidorser (prikdorser volgens hem) ook. En dat is maar goed ook.

20:31 | Commentaren (0)